milovaldemar

Alla inlägg den 13 juni 2011

Av Maja Larsson - 13 juni 2011 19:09

Milo
Populäritet idag: Oförändrad trend oförändrad
Placering på namntoppen 2010: 48
Antal män med namnet i Sverige: 1211
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 29
Namnsdag : 7 Maj
 
Av germanskt ursprung och betyder den barmhärtige.

I engelskan förekommer varianten Miles (källa:www,behindthename.com).


I Sverige är Milo fortfarande ganska ovanligt men på väg upp.Både bland svenska och utlänska personer. Den svenska betydeslen är Efterlängtad kärlek.


År 2000 var namnet nr 884 på topplistan, 2006 hade vi Milo på plats 138.
Det finns 293 män som har förnamnet Milo. Av dessa har 221 namnet Milo som tilltalsnamn/ förstanamn. Och det finns 15 kvinnor som har förnamnet Milo varav endast 6 har namnet Milo som tilltalsnamn/ förstanamn.


Milo betyder "the merciful". Milo betyder äpple på grekiska. Ett typiskt montenegriniskt namn, betyder "den käre". Finns en variant för flickor- Milla.


Milo anses också betyda "min kärlek", milo = my love

 
Valdemar
Placering på namntoppen 2010: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 13738
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0
Namnsdag : 18 April
 
Mansnamnet Valdemar är ett gammalt nordiskt namn besläktat med det slaviska namnet Vladimir som lär betyda "världens herre" eller "prisad för sin makt". Enligt vissa källor bygger det slaviska namnet i sin tur på tidigare germanska rötter, enligt andra källor anses de slaviska och germanska formerna gå tillbaka till samma indoeuropeiska rötter. En person som bar namnet var Valdemar den store, dansk kung på 1100-talet. Han fick namnet efter sin morfar, den ryske storfursten Vladimir. Namnet har burits av flera danska kungar. Namnet var mycket populärt i början på 1900-talet. Därefter avtog det i användning för att åter öka i slutet av seklet.
 

 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards